GLUTAMINE XPLODE от Olimp Sport Nutrition

Olimp Sport Nutrition

GLUTAMINE XPLODE

12345    3.7/5  (18 гласували)
Категории: Аминокиселини, Продукти с максимална отстъпка Подкатегории: Глутамин Разфасовка: 500 грама, 50 Дози Съставки на продукта
-18%   67 лв.
5525 лв.
Посочените цени са крайни с включено ДДС


No.: 12864

ОПИСАНИЕ НА ПРОДУКТА

Продуктът е създаден така, че да сведе до минимум прогресивното уврежданена мускулите след тренировка, както и бързо и ефективно да се стимулира възстановяването.

Всичко това с три превъзходни вкуса – ананас, портокал и лимон.

Въз основа на последните научни данни от физиологията, биохимията, както и дългогодишния опит в тази област може да се заключи, че не количеството, а подходящо подбраните съставки влияят на качеството на продукта и неговата ефективност.

Какво точно предлагаме?

Всички съставки в Glutamine Xplode са в абсолютен синергизъм на действие,
допълват се взаимно, за да засилят въздействието си върху метаболизма на атлета.

Включените л-глутамин и л-леуцин в оптимални дози са два от най-силните антикатаболни фактора със силно косвено въздействие върху протеиновия анаболизъм - те са абсолютно задължителни след тренировка.

Но това не е всичко!

Л-цистеин, селен, витамин С посредством иновативната си, супер-напреднала форма (PureWay-C ®) поддържат високо ниво на синтеза на глутатион, а комплексът от витамини - витамин В6, В12, фолиева киселина, ниацин ще повиши синтеза на протеини след тренировка.

Защо л-глутамин е толкова важен за развитието на мускулите?
Протеинът е основна съставна част на мускула. Големината на мускулната маса зависи от количеството на протеини, натрупани в тях.

Азотът е най-важната съставна част на протеините. Масата на мускулите зависи от количеството на азота задържан в тялото, което се нарича баланс на азота. Колкото по-висок е азотния баланс, толкова - „по-големи и по-силни мускули."

Глутаминът е основен преносител на азот в тялото. Той доставя азота до мускулите, където от него се изграждат аминокиселините и протеините.

Когато други органи или тъкани се нуждаят от азот, мускулните протеини се разрушават (катаболизъм), а азотът от тях се насочва към нуждаещите се органи. Ако обаче в подобна ситуация количеството на глутамин в тялото е достатъчно, азотния баланс е положителен и не се стига до катаболизъм на мускулните протеини.

Изследвания върху хора са показали високата ефективност на глутамина за повишаване на азотния баланс в организма. Въпреки това, изследванията върху спортисти показаха, че положителното въздействие върху задържането на азот води до развитие на мускулна маса в по-малка степен от очакваното. Заради уникалната си роля в азотния баланс, глутаминът участва в огромен брой метаболитни пътища, свързани с анаболните и катаболните процеси. Но не винаги всяка пътека има само един елемент. Липсата на други компоненти, може да ограничи ефективността на глутамина.

Защо най-добрият глутамин е Glutamine Xplode!

Благодарение на формулатаVIT-A-MIN SUPERCHARGE Glutamine Xplode сепревръща виновативен продукт с максимално въздействие насочено към положителен азотен баланс.

Глутамин и витамин В6.

Голяма част от консумирания глутамин не напуска на храносмилателния тракт, а е "спрян" от чревните клетки и пробиотичните бактерии на човешката флора. Въпреки, че този феномен, който наскоро бе старателно проучени и обсъден, е изключително важен за правилното функциониране на храносмилателния тракт, той също така намалява количеството на метаболитно активният глутамин. Витамин В6 участва в транспортирането на аминокиселини през чревните клетки и допринася за увеличаване на приема на глутамин от храносмилателния тракт.
Витамин B6 катализира процеса на доставянето на азот от глутамина до анаболните механизми на мускулните клетки.

Той също катализира трансформацията на глутамина в мозъка, което води до образуването на нервноактивни аминокиселини, които имат благоприятно въздействие върху хипоталамуса и хипофизата. Под влияние на тези взаимодействия, хипофизата отделя един набор от хормони, които създават в организма благоприятна среда за развитие мускулатура чрез повишаване на силно анаболните - соматропин и тестостерон.

Глутамин и фолиева киселина, витамин В12 и ниацин.

Фолиевата киселина, витамин В12 и ниацин - участват в анаболните процеси в мускулите, на етапа на синтез на нуклеотидните и нуклеиновите киселини и свързването на рецепторите с анаболните хормони, предоставяйки необходимите условия за ефективно клетъчното делене. На етапа на свързването на аминокиселините в протеинови частици, те подпомагат синтеза на някои аминокиселини и контролират формирането и зреенето на червените кръвни клетки.

Глутамин и левцин

Глутаминът заедно с Левцин контролира сигналните маршрути на силно анаболните хормони като инсулин, инсулин-подобен растежен фактор (IGF) и механични растежен фактор (MGF). Общото влияние на двете аминокиселини по ензимен път насърчава контролирането на оптималното съотношение между катаболните и анаболните процеси вътре в мускулните клетки. Нивото на левцин и глутамин в кръвта служи като информация за тялото че мускулната тъкан се разгражда и представлява директен сигнал за активиране на всички антикатаболни механизми в организма, засилвайки синтеза на протеини.

Глутамин с цистеин и глутатион.

Цистеинът остава напълно безучастен към действието на храносмилателните ензими в храносмилателния тракт (трипсин и пепсин) и достига до клетките на тялото в непроменен вид, където цистеиновите частици са освобождават.

Глутаминът и цистеинът участват в производството на глутатион-трипептид, който е най-важния не ензимен анти-оксидиращи фактор в организма. Някои изследвания са показали, че едновремения прием на глутамин и цистеин стимулира синтеза на глутатион и води до повишаване на нивото му в организма.

Глутатионът е изключително важно метаболитно активно съединение, което участва и в ключовите процеси живот. Глутатионът контролира анаболните процеси на етапа на създаване на пространствена защитната структура, където серните атоми се свързват, усуквайки амино киселинните вериги по подходящ начин. Начинът на усукване определя, начина на контракцията на мускулите влакна. Глутатионът постоянно прониква в протеиновите структури, което гарантира поддържането на едно постоянно ниво на броя на серните връзки, докато всеки протеин запазва своята структура и функция.

Уникалните му характеристики позволяват стабилизиране на лизозомните мембрани, представлявайки пречка за неконтролируемо изтичане на катаболните ензими, отговорни за протеиновото разграждане в състояние на изтощение.

Глутатионът действа по анаболен начин и директно активира някои транскрипционни фактори – подтиквайки гените да започнат синтеза на протеини. Той също така участва директно в транспортирането на аминокиселини в глутамил-гама цикъл, което създава условия за синтеза на протеини и осигурява положителен азотен баланс. Глутатионът ефективно намалява количеството на кортизол и млечна киселина, но също увеличава нивото на мускулния гликоген, който насърчава по-бързо мускулна регенерация.

Глутатионът и селен.

Селен, заедно с цистеин образува активния център на глутатион пероксидазата - ензимите, отговорни за обновяването на глутатион и поддържане на високо ниво на метаболитна активност.

Глутатионът и витамин С.

Според изследванията, витамин С (PureWay-C ®) стимулира производството и увеличава нивото на глутатион в организма. Освен това той активира подходящите транскрипционни фактори с крайна цел - синтез на протеини. Витамин С, подобно на селен, представлява антиоксидант, даващ допълнителна защита на мускулните протеини срещу повреда след тренировка.

Продуктът е създаден така, че да сведе до минимум прогресивното увреждане на мускулите след тренировка, както и бързо и ефективно да се стимулира възстановяването.

Начин на употреба: 1 доза (10 г = ½ лъжичка) се разтварят в 200 мл вода, веднъж дневно - преди закуска, след тренировка или преди сън. Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното и балансирано хранене. Да се пази от деца. Внимание: след разтваряне може да се появи утайка, което не се отразява на качеството и действието на продукта.КОМЕНТАРИ ЗА ПРОДУКТА

DevilSmile1892
DevilSmile1892
24 Февруари 2014

.
myl0we
myl0we
13 Ноември 2013

Iskam da popitam neshto ... Dosta golqma mi se wijda lujicata kak trqbwa da se pie po kolko ..
Barrios
Barrios
16 Март 2012

Този или глутамина на масъл фарм ?
Консултант
Консултант
15 Март 2012

Определено този. :)
Exorcized
Exorcized
15 Март 2012

Този или G-Bomb ?
cecibelqta
cecibelqta
20 Януари 2012

Има ли опасност от предозиране с витамините които са вътре. Ако пия 2 дози дневно ще има ли някакъв проблем като са в комбинация с BCAA XPLODE на същата марка?
Регистрирайте се или влезте в системата, за да можете да пишете коментари

Текуща промоция

 • 39:32:48
  Economy WPC 80.eu / Whey Protein Concentrate за хранителни режими
  OstroVit

  Economy WPC 80.eu / Whey Protein Concentrate

  2000 грама, 66 Дози
  13595 лв. 6798 лв. (-50%)
  Купи

  Economy WPC 80.eu / Whey Protein Concentrate


  Категории: Протеини
  Марка: OstroVit
  Разфасовка: 2000 грама, 66 Дози

  OstroVit Economy WPC80.eu е висококачествен суроватъчен протеинов концентрат, съдържащ 70% протеин. Той е отличен източник на здравословен животински протеин, който съдържа широк профил на аминокиселини, необходими за изграждането на мускулни влакна. Суроватъчният протеин интензивно подпомага процеса на мускулен растеж и позволява възстановяването на мускулните влакна. Действа анаболно и антикат...


Често купувано с:Комбинирай и спести

Защо да изберете Fitness1.bg

Безплатна доставка

Абсолютно всички поръчки с наложен платеж над 40 лева са с напълно безплатна доставка без значение населено място или тегло на продуктите до 24 часа.

Подаръци

Като подарък може да изберете измежду над 30 варианти, като най - желаните от тях са Шейкър, Тениска, Фитили, Тренировъчни ръкавици, дори продукти на стойност от над 100 лв.

Консултации

FITNESS1.BG държи много на това да консултира своите клиенти. Именно поради тази причина, вие може да ни намерите нон стоп на някой от нашите телефони, мейл адреси или по Skype.

GLUTAMINE XPLODE от Olimp Sport Nutrition

GLUTAMINE XPLODE

Подкатегории: Глутамин    Марка: Olimp Sport Nutrition    Разфасовка: 500 грама, 50 Дози
67 лв.
5525 лв.