Vitamin B-Complex + Vitamin C от Solgar

Solgar

Vitamin B-Complex + Vitamin C

12345    5/5  (4 гласували)
Категории: Витамини Подкатегории: Витамин B, Витамин C Разфасовка: 100 Таблетки Съставки на продукта
3295 лв.
Посочените цени са крайни с включено ДДСNo.: 12494

ОПИСАНИЕ НА ПРОДУКТА

Предназначение:
Витамин С участва в над 300 процеса в човешкия организъм, необходим е за: образуването на колаген, много ензими и надбъбречни хормони; метаболизъм на аминокиселини, невротрансмитери (вещества предаващи информацията в мозъка), холестерол, фолиева киселина и желязо; детоксикация на организма; здрави съединителна тъкан, очи и кожа. Той е антиоксидант и подпомага предпазването на клетките на човешкия организъм от вредното влияние на оксидантите (свободните радикали), които се образуват в околната среда (от ултравиолетовите лъчи, токсичните вещества в замърсеният въздух и цигареният дим), а така също се образуват в телата на хората при емоционален стрес, дишане, храносмилане, спортуване и сън.
Витамин С подпомага оптималната функция на сърдечносъдовата и имунната системи, и антиалергичните процеси.

Пантотеновата киселина е необходима за образуването на енергия и за метаболизма на въглехидратите, протеините и мазнините. Тя е нужна за синтеза на мастни киселини, холестерол, хормони (надбъбречни, полови и растежен хормон), хемоглобин, антитела, ацетилхолин (невротрансмитер, предаващ информация в нервната тъкан) и фосфолипиди. Има антистресови свойства (адаптоген е) и подпомага перисталтичната функция на интестиналните мускули (нужна е за образуването на ацетилхолин).

Витамин В3 (ниацин) се превръща в активните коензими никотинамид аденин динуклеотид (NAD+) и никотинамид аденин динуклеотид фосфат (NADP+), които са необходими за много процеси като: образуване на енергия; синтез на много хормони и генетичната информация (DNA); метаболизъм на въглехидрати, мазнини, холестерол и протеини; и растеж на тъкани.Ниацин понижава количеството на холестерола главно чрез намаляване на продукцията му от черния дроб. Витамин В3 повишава нивото на “добрия” холестерол (HDL) и понижава нивата на липопротеин А (който пренася и депозира холестерола в увредени участъци на артериите; и възпрепятства разрушаването на кръвни съсиреци); триглицериди и фибриноген (протеин участващ във формирането на кръвни съсиреци).Подобрява кръвообращението. Повишава стойностите на хистамина.
Инозитол е нужен за образуването на фосфатидилинозитол съдържащ се в лецитина. Инозитол не позволява натрупване на мазнини и холестерол в черния дроб като осигурява оптималната му функция. Той играе важна роля във функцията на невротрансмитерите предаващи информацията в мозъка ацетилхолин и серотонин (необходими за памет, познание, стабилно настроение, нервна и мускулна активност и т.н.). Инозитол е и компонент на мембраните на нервните клетки.

Холин е главен компонент на фосфатидилхолин (ФХ) съдържащ се в лецитина. ФХ не позволява натрупване на мазнини и холестерол в черния дроб като осигурява оптималната му функция и подпомага предпазването му от увреди (причинявани от алкохол,някои лекарства, токсини, вируси и радиация).ФХ намалява холестерола и триглицеридите в кръвта увеличавайки нивото на “добрия” (HDL) холестерол. Холин е нужен за образуването на ацетилхолин (невротрасмитер, предаващ информацията в мозъка и отговорен за памет, познание и стабилно настроение).Той участва в изграждането на клетъчните мембрани и е нужен за образуването и поддържането на миелиновите обвивки на нервите, които предпазват нервните клетки и осигуряват оптимално предаване на нервната информация. Ацетилхолинът е необходим и за перисталтичните движения на чревните мускули.

Витамин В2 (рибофлавин) участва като коензим активиращ разграждането и използването на въглехидратите, мазнините и протеините; необходим е за клетъчната оксидация и недостига му може да причини тъканно възпаление и свръхчувствителност към ярка светлина.
Витамин В1 (тиамин) участва като коензим нужен за превръщането на въглехидратите в глюкоза, която се използва като енерген източник; необходим е за функционирането на нервната система (недостиг на витамин В1 може да причини болестта берибери, характеризираща се със слабост, парализа и оток).
Витамин В6 участва като коензим активиращ разграждането и използването на въглехидратите, мазнините и протеините; улеснява освобождаването на гликоген за енергия от черния дроб и мускулите; участва в използването на енергия от мозъка и нервната тъкан; нужен е за регулацията на централната нервна система и хормоналния баланс, оптималното състояние на сърдечносъдовата система.

Витамин В12 участва като коензим нужен за метаболизма на въглехидратите, протеините и мазнините. Нужен е за образуването на: червените кръвни клетки; хемоглобина; невротрансмитерите (веществата предаващи информацията в мозъка) отговорни за памет, настроение и т.н.; аминокиселината метионин (понижава стойностите на вредния хомоцистеин); фосфолипидите в клетъчните мембрани и миелиновите обвивки, които покриват и предпазват нервните клетки, а също така ускоряват предаването на нервните импулси.
Клетъчното възпроизвеждане (делене) и здравата сърдечносъдова система зависят от витамин В12.

Биотин е незаменим коензим на четири ензима нужни за различни функции като: образуването на енергия от глюкозата от вьглехидратите на храната; изграждането и метаболизма на протеините и мастните аминокиселини; синтеза на нуклеинови киселини (участващи в деленето на клетките) и активирането на фолиевата киселина.
Биотин подпомага оптималните строеж и функция на коса, кожа и нокти. Подобрява контрола на нивата на кръвната захар при повишени такива.
Фолиевата киселина е необходима за развитието на тъканите и системите (особено на нервната система) на плода в майчиния организъм. Нужна е за образуването на невротрансмитерите (веществата предаващи информацията в мозъка) като серотонин, допамин и ацетилхолин (отговорни за памет, стабилно настроение и т.н.). Тя понижава количеството на вредния хомоцистеин като улеснява превръщането му в аминокиселината метионин. Спомага за здрави сърдечносъдова и полова (при жени) системи.

Начин на употреба: За възрастни по 1 (една) таблетка дневно по време на хранене или по указание от лекар.

Продуктът е подходящ и за строги/крайни вегетарианци.
Не съдържа захар, сол, скорбяла/ нишесте, жито/пшеница, мая, соя, млечни продукти, консерванти; изкуствени оцветители, овкусители и аромати.

Ако сте бременна, кърмите, взимате лекарство/а или имате заболяване, моля консултирайте се с лекар преди употребата на този продукт!КОМЕНТАРИ ЗА ПРОДУКТА

Регистрирайте се или влезте в системата, за да можете да пишете коментари

Текуща промоция

 • 20:38:58
  ShadoWhey / 100% Whey Protein за хранителни режими
  Dorian Yates Nutrition

  ShadoWhey / 100% Whey Protein

  2000 грама, 66 Дози
  14995 лв. 7498 лв. (-50%)
  Купи

  ShadoWhey / 100% Whey Protein


  Категории: Протеини
  Марка: Dorian Yates Nutrition
  Разфасовка: 2000 грама, 66 Дози

  Shadowhey е най-висококачественият суроватъчен протеинов концентрат на пазара, съдържащ над 23 грама протеин в доза. Естествено високото ниво на BCAAs и Глутамин, го правят предпочитан продукт за всеки спортуващ, тъй като с този продукт си гарантирате пълноценно възстановяване! Shadowhey се усвоява изключително бързо и е идеален за след тренировка или като удобен източник на протеини между хране...


Защо да изберете Fitness1.bg

Безплатна доставка

Абсолютно всички поръчки с наложен платеж над 40 лева са с напълно безплатна доставка без значение населено място или тегло на продуктите до 24 часа.

Подаръци

Като подарък може да изберете измежду над 30 варианти, като най - желаните от тях са Шейкър, Тениска, Фитили, Тренировъчни ръкавици, дори продукти на стойност от над 100 лв.

Консултации

FITNESS1.BG държи много на това да консултира своите клиенти. Именно поради тази причина, вие може да ни намерите нон стоп на някой от нашите телефони, мейл адреси или по Skype.

Vitamin B-Complex + Vitamin C от Solgar

Vitamin B-Complex + Vitamin C

Категории: Витамини
Подкатегории: Витамин B, Витамин C    Марка: Solgar    Разфасовка: 100 Таблетки
3295 лв.

Вземете Вашата VIP карта и ползвайте отстъпки за всички предлагани продукти!

Цена с VIP карта:
32.95 лв.
29.03 лв.